Χρήστος Γκόρτσος

Christos_Gortsos_170Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και επισκέπτης Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Europa Institut του Πανεπιστημίου του Saarland, και στο Europa Institut του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης.

Διδάσκει διεθνές, ευρωπαϊκό και ελληνικό νομισματικό και χρηματοπιστωτικό δίκαιο, καθώς και οικονομική ανάλυση του δικαίου, θεματικές στις οποίες έχει και εκτενές βιβλιογραφικό και αρθρογραφικό έργο στην Ελλάδα και διεθνώς.
Πέραν της ακαδημαϊκής του δραστηριότητας, ο Χρήστος Γκόρτσος, δικηγόρος Αθηνών, διατελεί από τον Ιούλιο του 2000 Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Τα πιο πρόσφατα ακαδημαϊκά του έργα είναι τα βιβλία: «Εισαγωγή στο δίκαιο της οικονομικής και νομισματικής ένωσης: Γενικό μέρος – Ιστορική διάσταση & θεσμικές διατάξεις», και «The new EU Directive (2014/49/EU) on deposit guarantee schemes: an element of the European Banking Union”, τα οποία εκδόθηκαν το 2014 από τη Νομική Βιβλιοθήκη, Αθήνα, και “Fundamentals of Public International Financial Law”, το οποίο εκδόθηκε το 2012 από το νομικό οίκο Nomos Verlag, Baden-Baden.