Σωτήρης Πολύζος

polyzos_170Συντονιστής του Συνεδρίου – Δημοσιογράφος

Γεννήθηκα την 25η Ιανουαρίου 1970 στο Βόλο όπου ζω και εργάζομαι. Για πρώτη φορά και για μικρό διάστημα εργάστηκα στην καθημερινή εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» το καλοκαίρι του 1988.

Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς είχα την πρώτη επαγγελματική επαφή με το ραδιόφωνο και συγκεκριμένα με το «ΡΑΔΙΟ ΙΡΜΑ» (πρώτο ιδιωτικό ραδιοφωνικό στη Μαγνησία), όπου και εργάστηκα για ένα χρόνο. Ακολούθησαν συνεργασίες με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΝΑ 4, ΒΟΛΟΣ 9,86, ΕΡΑ (Κρατική Ραδιοφωνία), ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ, ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ.

Από τον Οκτώβριο του 1989 ξεκινά η συνεργασία μου με τον τηλεοπτικό σταθμό «TRT», ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Στους ραδιοφωνικούς σταθμούς που προανέφερα είχα την παραγωγή, επιμέλεια και παρουσίαση πρωινών ενημερωτικών εκπομπών και συμμετοχή στην σύνταξη και παρουσίαση δελτίων ειδήσεων.

Στην TRT από την αρχή της συνεργασίας μας συνεργάστηκα και ασχολήθηκα με την αρχισυνταξία και παρουσίαση δελτίων ειδήσεων. Από το φθινόπωρο του 1994 έχω την επιμέλεια και παρουσίαση του καθημερινού ενημερωτικού και πολιτιστικού μαγκαζίνο της TRT μέχρι και φέτος για 21η συνεχόμενη χρονιά.

Από τον Δεκέμβριο του 1996 και για ένα χρόνο περίπου ήμουν συνεργάτης του περιοδικού «ΣΕΛΙΔΕΣ» της εφημερίδας Θεσσαλία, ενώ από τον Οκτώβριο του 1997 συνεργάστηκα με το μηνιαίο περιοδικό «ΕΝΤΟΣ» για τέσσερα χρόνια.

Από τον Οκτώβριο του 2001 εκδίδω το πανθεσσαλικής κυκλοφορίας περιοδικό Wish (πρώτο σε πωλήσεις) μέχρι και σήμερα.